Over PassieWebsiteHet extra van PassieWebsite

“Er spreekt gevoel uit de website”, krijg ik wel van klanten terug. Dat is ook wat ik wil, als dat past. Veel onderwerpen lenen zich ervoor niet louter rationeel, maar ook vanuit de gevoelswaarde benaderd te worden. Dat spreekt bezoekers meestal aan. Door kleuren en vormen af te stemmen op het onderwerp bereik je dat. Ik vergelijk een website bouwen wel eens met het bakken van brood: ook een website moet ‘besterven’. Je ziet al doende steeds beter welke vormen en kleuren het onderwerp goed zullen doen en begrijpelijker zullen maken voor de bezoekers. Samen met de eigenaar van de website gaan we van soms volkomen vrijheid naar voorwaarden en eisen waaraan de website moet voldoen. Daarbij volgen we het pad van het Internet Project Plan zoveel mogelijk. Dat draait om het afstemmen en vervolgens vastleggen van wat de klant wil.

Na de overgang van WordPress naar de block editor ben ik overgestapt naar ClassicPress: de oude editor van WordPress onder een nieuwe naam. ClassicPress wordt gevoed vanuit een internationale community van developers die al alles konden maken wat hun hart en dat van hun klanten begeerde. Zij zaten niet te wachten op introductie van de page builder die WordPress nu steeds meer is. Daar voel ik mij mee verwant. Ik vind het fijner de vrijheid te hebben met een stukje code tot een oplossing te komen. En niet met het laden van het CMS een hele partij software mee te krijgen die ik vervolgens weer moet uitschakelen. Dat laatste kan in de nabije toekomst niet meer, is de verwachting. Dan zit je aan die software vast. Dus ClassicPress was voor mij een aangename ontdekking. Mijn adagium is eenvoud en dat hoort ook bij ClassicPress. Maar voor wie al begonnen is in het nieuwe WordPress en daarbij hulp nodig heeft, kan ik wel helpen. Ik weet hoe het in elkaar zit.

Denk je aan AI (kunstmatige intelligentie) voor het ontwikkelen van je website? Houd er rekening mee dat je daarmee toch vaak weer in WordPress terechtkomt. De lay-out zo krijgen als jij het hebben wil vergt toch weer tijd. En je site onderhouden is een must, dat kost je dus ook tijd, als je tenminste wilt dat je website vindbaar blijft in de zoekmachines. Voor het eindresultaat houd ik me aan de richtlijnen van Google Search. Immers, ook zoeken via AI levert in principe de resultaten uit de zoekmachines op.
Geschiedenis

PassieWebsite is voortgekomen uit de werkzaamheden van de oprichter Yvonne Olsthoorn-Melenhorst. Voor het bedrijf van haar man en haarzelf maakte zij websites, waaronder een succesvolle webshop. Ook heeft zij een internationale blog bijgehouden met duizenden bezoekers per maand. Vervolgens kwamen er websites voor mensen binnen hun netwerk. Yvonne ging zich verder bekwamen in front-end development en kwam zo in contact met zeer ervaren ontwerpers in de VS. Zij specialiseerde zich in WordPress, HTML5 en CSS3 en daarnaast in internet marketing door het volgen van cursussen bij succesvolle marketeers, met name in de VS. Zij gebruikt waar nodig de programmeertalen HTML5, CSS3 en JavaScript. Daarnaast heeft zij in de praktijk enkele jaren bij een datacommunicatiebedrijf gewerkt en vele tekstverwerkingssystemen leren hanteren.

Yvonne heeft ook een degelijke en uitgebreide achtergrond als jurist, projectleider en fondsbeheerder bij de overheid en een artistieke achtergrond. Dit helpt bij het op professionele wijze onderhouden van contacten met de klant, het maken van een mooi, functioneel design, het structureren van een project, het stellen van de regeltjes en, heel belangrijk, bij logische contentopbouw en copywriting.

In de contacten naar de klant is Yvonne transparant en toegewijd. Zij kiest duidelijk voor projecten en klanten die ze wel en die ze niet kan helpen.

Methode

Yvonne werkt op basis van de methode van het Internet Project Plan. Op een gestructureerde wijze werkt zij met de klant van een open gesprek over de wensen naar wat de klant uiteindelijk precies wil en nodig heeft. De techniek rond websites maken benadert zij als kunst en zij ontwerpt, zoekt, probeert, ‘kopieert’ (legaal uiteraard) en redeneert net zolang tot een betrouwbare oplossing voor de klant is gevonden, of een persoon of software om het op te lossen is gevonden. Zij gebruikt haar Amerikaanse contacten bij gespecialiseerde toepassingen en kan daarnaast Nederlandse deskundigen inschakelen.
Yvonne:

“Hoe maak je een website? Dat ’truukje’ heb ik lang graag willen leren. Voor alles wat ondernemerschap vraagt, heb je al gauw een website, een video en een introductieboekje of -cursus nodig, die je ook weer op je website presenteert.

Een website maken leek me net als met het bakken van brood: je moet het door hebben, hoe het echt gaat rijzen en lekker smaken. Dat lukt je meestal niet in een keer naar tevredenheid. De een gebruikt een broodbakmachine, de ander kneedt met de hand, een derde gebruikt deeghaken aan een mixer en een vierde gaat naar een goede bakker, allemaal met hetzelfde doel: een vers gebakken brood op tafel! Wat voor soort brood dan ook.

Dus een website bakken of kopen en maar eens wat uitproberen. Dat ging niet onverdienstelijk. Maar ik was nog niet tevreden. Ik wilde weten hoe een website sneller kon reageren, zowel voor de bezoeker als voor de maker in de back-end. Ik wilde niet vastzitten aan voorgekookte templates die niet mijn smaak waren. Meer vrijheid en armslag om mijn websites net zo mooi te maken als ik zelf wilde: dat zocht ik. Het in staat zijn een juiste balans te vinden tussen de zakelijkheid of sprekendheid van het onderwerp, de aantrekkelijkheid voor het beoogde publiek en vooral het gebruikersgemak van de bezoeker en van mij als websitemaker.

Ik wist dat, als je geen vastgelegde templates meer wilt, je een CMS en ook code kunt gebruiken. Dat heb ik mij allemaal aangeleerd in de loop van vele jaren. Gelukkig vond ik dat net zo leuk als het bakken van brood. Er kwamen verschillende lijnen uit mijn leven samen: een technische of handige kant, een creatieve kant, een zakelijke kant en een communicatiekant. Een website van PassieWebsite, mijn bedrijf, bevindt zich op het midden van die vier velden.

Mijn missie met PassieWebsite is dan ook:

“Klanten van zulke vloeiende, betrouwbare, toepasselijke en goed ogende assets te voorzien, dat het internet daar een echt fijne plaats is om te zijn.”

Natuurlijk heb ik zelf toch weer ’templates’ op voorraad: dit zijn voorbeelden van wat er mogelijk is. Hier zit de klant helemaal niet aan vast. Het is wel mogelijk met een template van PassieWebsite te beginnen en daarop voort te bouwen. Om een vergelijking met de kledingindustrie te maken: we hebben maatwerk en confectie! Daarom:

“Er is altijd een website voor je bedrijf en voor jou!”

De templates zijn van topkwaliteit, omdat ze direct gebaseerd zijn op bewezen topthema’s uit de industrie. Design-elementen komen daar voor waar het nodig is en zijn betrouwbaar, volgens internationale codestandaards uit met name HTML5 en CSS3. De lijnen tussen PassieWebsite en designers in met name de VS zijn kort.
Tot de doelgroep behoren professionals, bedrijven en consumenten. Doe je het onderhoud van je website zelf, dan kan PassieWebsite jou op weg helpen.”

Reacties van derden naar klanten:

Open en mooi
“De site voelt open en mooi.”
Heldere keuzes
“Heel goed! Met name de inhoudelijke pagina’s vind ik duidelijk, ter zake. Heldere keuzes.”
Mooie website
“Wat een mooie website!”