Over PassieWebsite
Het extra van PassieWebsite
“Er spreekt gevoel uit de website”, krijg ik wel van klanten terug. Dat is ook wat ik wil, als dat past. Veel onderwerpen lenen zich ervoor niet louter rationeel, maar ook vanuit de gevoelswaarde benaderd te worden. Dat spreekt bezoekers meestal aan. Door kleuren en vormen af te stemmen op het onderwerp bereik je dat. Ik vergelijk een website bouwen wel eens met het bakken van brood: ook een website moet ‘besterven’. Je ziet al doende steeds beter welke vormen en kleuren het onderwerp goed zullen doen en begrijpelijker zullen maken voor de bezoekers. Samen met de eigenaar van de website gaan we van soms volkomen vrijheid naar voorwaarden en eisen waaraan de website moet voldoen. Daarbij volgen we het pad van het Internet Project Plan zoveel mogelijk. Dat draait om het afstemmen en vervolgens vastleggen van wat de klant wil.
Na de overgang van WordPress naar de block editor ben ik overgestapt naar ClassicPress: de oude editor van WordPress onder een nieuwe naam. ClassicPress wordt gevoed vanuit een internationale community van developers die al alles konden maken wat hun hart en dat van hun klanten begeerde. Zij zaten niet te wachten op introductie van de page builder die WordPress nu steeds meer is. Daar voel ik mij mee verwant. Ik vind het fijner de vrijheid te hebben met een stukje code tot een oplossing te komen. En niet met het laden van het CMS een hele partij software mee te krijgen die ik vervolgens weer moet uitschakelen. Dat laatste kan in de nabije toekomst niet meer, is de verwachting. Dan zit je aan die software vast. Dus ClassicPress was voor mij een aangename ontdekking. Mijn adagium is eenvoud en dat hoort ook bij ClassicPress. Maar voor wie al begonnen is in het nieuwe WordPress en daarbij hulp nodig heeft, kan ik wel helpen. Ik weet hoe het in elkaar zit.
Denk je aan AI (kunstmatige intelligentie) voor het ontwikkelen van je website? Houd er rekening mee dat je daarmee toch vaak weer in WordPress terechtkomt. De lay-out zo krijgen als jij het hebben wil vergt toch weer tijd. En je site onderhouden is een must, dat kost je dus ook tijd, als je tenminste wilt dat je website vindbaar blijft in de zoekmachines. Voor het eindresultaat houd ik me aan de richtlijnen van Google Search. Immers, ook zoeken via AI levert in principe de resultaten uit de zoekmachines op.
Geschiedenis
Methode
Yvonne:
Een website maken leek me net als met het bakken van brood: je moet het door hebben, hoe het echt gaat rijzen en lekker smaken. Dat lukt je meestal niet in een keer naar tevredenheid. De een gebruikt een broodbakmachine, de ander kneedt met de hand, een derde gebruikt deeghaken aan een mixer en een vierde gaat naar een goede bakker, allemaal met hetzelfde doel: een vers gebakken brood op tafel! Wat voor soort brood dan ook.
Dus een website bakken of kopen en maar eens wat uitproberen. Dat ging niet onverdienstelijk. Maar ik was nog niet tevreden. Ik wilde weten hoe een website sneller kon reageren, zowel voor de bezoeker als voor de maker in de back-end. Ik wilde niet vastzitten aan voorgekookte templates die niet mijn smaak waren. Meer vrijheid en armslag om mijn websites net zo mooi te maken als ik zelf wilde: dat zocht ik. Het in staat zijn een juiste balans te vinden tussen de zakelijkheid of sprekendheid van het onderwerp, de aantrekkelijkheid voor het beoogde publiek en vooral het gebruikersgemak van de bezoeker en van mij als websitemaker.
Ik wist dat, als je geen vastgelegde templates meer wilt, je een CMS en ook code kunt gebruiken. Dat heb ik mij allemaal aangeleerd in de loop van vele jaren. Gelukkig vond ik dat net zo leuk als het bakken van brood. Er kwamen verschillende lijnen uit mijn leven samen: een technische of handige kant, een creatieve kant, een zakelijke kant en een communicatiekant. Een website van PassieWebsite, mijn bedrijf, bevindt zich op het midden van die vier velden.
Mijn missie met PassieWebsite is dan ook:
“Klanten van zulke vloeiende, betrouwbare, toepasselijke en goed ogende assets te voorzien, dat het internet daar een echt fijne plaats is om te zijn.”
Natuurlijk heb ik zelf toch weer ’templates’ op voorraad: dit zijn voorbeelden van wat er mogelijk is. Hier zit de klant helemaal niet aan vast. Het is wel mogelijk met een template van PassieWebsite te beginnen en daarop voort te bouwen. Om een vergelijking met de kledingindustrie te maken: we hebben maatwerk en confectie! Daarom:
“Er is altijd een website voor je bedrijf en voor jou!”
Reacties van derden naar klanten: