Website template PassieWebsite

MovieVault Archief Evenementen Kalender Website Template

Klik op het plaatje voor een demo video over dit template:

Demo website template PassieWebsiteMobiel

Het template is responsief. Mobiel ziet het er zo uit:
Speciale informatiekaders of ‘Custom Fields’

Er zijn verschillende speciale informatiekaders opgenomen, voor films en acteurs. Een voorbeeld in desktop en in mobiel:
Agenda, Evenementenkalender of ‘Events Calendar’

Zowel voor een hele pagina als voor een raster (grid) en voor de zijbar (widget) hebben we een voorbeeld van een Agenda of Kalender opgenomen:

Agenda Evenementenlijst PassieWebsite
Agenda Evenementenlijst PassieWebsite

We hebben een korte studie gemaakt van meer mogelijkheden om een Agenda of Kalender voor je site  te maken, zonder plugin, dus gewoon zelf. De resultaten daarvan zie je hier.Template Details:

Naam template:
MovieVault

Korte beschrijving:
MovieVault kan een grote hoeveelheid informatie helpen ordenen.  Met dit template kun je een grote groep items en/of personen en/of evenementen inclusief een agenda opslaan, groeperen, categoriseren, weergeven en vindbaar maken met zoekfuncties. MovieVault betekent zoiets als ‘filmkrocht’, in dit voorbeeld is het dus een bewaarplaats voor veel films en informatie daarover, zoals over acteurs en actrices en achtergronden. Maar het kan ook in heel andere sectoren gebruikt worden, dit is slechts een voorbeeld.

Geschikt voor:
Het is een interessant template voor allerlei professionele doelgroepen: een gestructureerde informatiebron voor evenementen, beroepsgroepen (bv juridisch archief), industrieën (bv produktinformatie), overheden en onderwijsinstellingen (bv alles over een groot, vertakt onderwerp). En denk eens aan een gestructureerde database van klantgegevens, zoals de recente privacy-wetgeving van elk bedrijf en elke instelling vraagt te onderhouden! Bij gevoelige, legale informatie wordt de website natuurlijk niet openbaar, maar veilig afgesloten.

Het template is heel geschikt voor verzamelaars, hobbyisten, liefhebbers van van alles, zoals bv auto’s, sporten (uitslagen, kampioenschappen, kampioenen), en kunst.

Het is geen template dat door elke klant van buiten af ingevoerd kan worden. Het is wat dat betreft een directory ‘light’. Als je dus een site wilt met betaalde invoer (bv toeristische attracties of horeca), lever je je klanten een formulier dat ze in kunnen vullen en jij zorgt voor het overnemen van de informatie op je site, nadat er betaald is. Wel kan intern een aantal gebruikers de invoer doen.

Ook kunnen zoekopdrachten, om iets in de database te vinden, niet in onderlinge combinatie gedaan worden, maar ieder apart. Ook in dit opzicht is het template een directory ‘light’.

Aantal pagina’s:
6-10, > 10 vraag offerte, Blog. Het aantal pagina’s is mede afhankelijk van de te verwachten hoeveelheid invoer. Voor een Shop kies een webwinkel in onze webshop of vraag offerte aan.

Aantal producten:
Indien een webwinkel in onze webshop aangevraagd en betaald wordt, dan voor dit template keuze uit 6-10, 11-25 producten, bij > 25 producten vraag offerte. Bedenk dat je zelf verder kan met uitbreiding van je website na aflevering.

Styling:
Dit template bevat allerlei stijlelementen en functies, zoals verzamelingen, zoekfuncties, een kalender/agenda en speciale informatiekaders (‘custom fields’).

Voor de informatie over het evenement, de fabriek, attractie, auto, kampioen, acteur, het restaurant etc etc, is een template/blok beschikbaar dat je steeds zelf plaatst. Dat geeft een mooi herkenbaar beeld waardoor de bezoeker snel de weg vindt. Het informatieblok (‘custom field’) kan altijd aan de behoeften en kleuren van je site aangepast worden. In MovieVault is dat het blok dat je in blogs ziet, dat beknopte informatie geeft en een verlopende achtergrondkleur heeft.

De evenementen-agenda kan op verschillende manieren weergegeven worden. In MovieVault is gekozen voor het datumicoon met beknopte informatie en doorverwijzing naar een blog (alwaar de bezoeker o.a. het informatieblok kan vinden).

Wil je je oriënteren op meer mogelijkheden om je Agenda/Kalender vorm te geven? Wij hebben een overzicht gemaakt van Agenda’s die je zelf zonder plugin kunt maken, waardoor je site niet onnodig verzwaart of ingewikkeld wordt en het er toch netjes uitziet. Dit overzicht hebben we gepubliceerd in een handig ebookje.

Door een aansprekende afbeelding in de header weet de bezoeker waar de site over gaat. Voor de titels hebben we gekozen voor het font Trebuchet MS, omdat dat lijkt op de letters in de header-afbeelding. Voor het body font kozen we Montserrat.  De navigatiebalk geeft altijd aan op welke pagina je bent, door de bijpassende achtergrondkleur. Ook als je de cursor langs de paginatitels beweegt, verschijnt deze kleur. Een website over film vraagt traditioneel om zwart. Dat zie je terug in de header-afbeelding en in een aantal knoppen. Maar het kan natuurlijk nog veel zwarter! In dat geval moet het kleurenpalet opnieuw bekeken worden. Nu geven de contrastkleuren lila en groen een interessante schakering.

Lezen:
Lees je ons ebook over hoe je een website opzet?

Aanleveren vooraf:
Eindverantwoordelijke, Doel, Budget, Tijdsbesteding, Deadline
Credits featured image:
icons are via Wikimedia Commons, see icon archivesicon global current eventicon calendar.


Tags: , , , , , , , ,
Previous Post
Website template PassieWebsite
Archief Diensten Media Nieuws PassieWebsite

Jouw Krant Nieuws Magazine Online

Next Post
Website template PassieWebsite
Archief Event Hobby Kunst Media PassieWebsite Persoonscultuur Portfolio

Muziek Website The Squad Rock Pop Band Evenement Website